6 Мощни начина за подобряване на психичното здраве

Тук са шест хранителни фактора, които могат да окажат силно влияние върху психичното Ви здраве.

health

1. Омега-3 мастни киселини

Повечето от нас не получават достатъчно омега-3 мастни киселини. Въпреки това, омега-3 мастни киселини са изключително терапевтични за мозъка. Тревожност и депресия са свързани с ниски нива на омега-3 в мозъка. Развиващите се мозъците на децата имат особено голяма нужда от омега-3 мастни киселини. Консумирането на студена вода, риба или рибено масло са големи източници на омега-3 мастни киселини DHA и EPA. В противен случай, добавки, получени от водорасли са добъра опция за вегетарианци.

2. Витамин D

Друг често срещан недостатък в северното полукълбо е витамин D. Всяка един тъкан в организма има витамин D рецептори. Проучванията показват, че витамин D играе важна роля в превенцията и лечението на голяма и малка депресия и особено в сезонни афективни разстройства. Хранителните добавки са най-добрият вариант за това, в северното полукълбо, където тялото може да се създаде само витамин D от слънчевата светлина за около половин година.

3. B витамини

Ниските нива на поемане мозъка на В12 са показани на тези с аутизъм и шизофрения. Проучванията показват, че добавянето на витамини В-комплекс повече от година е оказал значително влияние на настроенията на жените. Животински продукти, като яйца и месо, са големи източници на B12. Вегетарианците могат да получат витамини от група В от обогатени храни, някои продукти, като зърнени храни, боб и добавки. Въпреки това, B12 се съдържа главно в продукти от животински произход.

4. Цинк

Налице е по-висока честота на цинков дефицит сред тези с психиатрични разстройства, включително депресия. Тези, които имат прекалено преработени или вегетариански диети са с по-висок риск за дефицит на цинк. Месо, яйца и морски дарове осигуряват висока биологична стойност източници на цинк.Фитиновата киселина в бобови растения прави цинка малко по резорбируеми, въпреки че ензимната реакция на дрожди в маята на пълнозърнести хлябове намалява нивата на фитинова киселина, като пълнозърнестите хлябове са добър източник на цинк за вегетарианците.

5. Желязо

Недостигът на желязо може да увеличи риска от психични разстройства, особено при деца, чиито централната неврологична и ендокринна система изискват желязо за здравословното развитие. Недостигът на желязо е свързана с аутизъм, биполярно разстройство, депресия и ADHD. За да абсорбира желязото най-ефективно, то се консумира от източници на месо, птици и риба-във връзка с не-хем източници. Non-хем източници, намиращи се в растителните храни, се абсорбират по-малко от организма, освен ако те не са в двойка с хем източници. Въпреки това, ако сте вегетарианец, витамин С може да повиши абсорбцията на растителна основа източници на желязо шест пъти, което го прави още по-усвоим от желязото на хема намерена в месото.

6. Пробиотиците

До сега, вие вероятно сте чували за връзката на мозъка с чревата. Бактериите в червата имат дълбоко въздействие върху психичното здраве. Изследвания са показали, отново и отново, че тези с небалансирани нива на някои бактерии в червата са с повишен риск за психични разстройства като депресия. В едно проучване, учени разменили чревната бактерия от приключенски видове мишки и плахи породи мишки. Интригуващо е, когато бактериите са били разменени, общите черти на авантюризъм и боязливост бяха разменени. Въпреки, че това не е задължително, при хора, това проучване е вярно свидетелство за силата на нашите чревните бактерии над мозъка. Не забравяйте редовно да се консумират храни, богати на пробиотици като кисело зеле и кисело мляко.

Вече не е нужно да спазвате диети. Експертите създадоха Lipoin. С изцяло натуралната формула на капсулите Lipoin, вие ще изгорите излишните мазнини и излишните килограми ще изчезнат мигновено от вас.

 

Свързани статии: Как да контролираме апетита без диети. Гладът е важно, естествено напомняне на човека за необходимостта от поддържане на енергията чрез храна. Но често гладът се появява, когато всъщност сме сити. Повишеният апетит може да се дължи на храната, която ядем, начинът на хранене или диета с която постоянно се чувстваме гладни. Но можемда контролираме апетита и без диети.

Автор: izdrave

Споделете в
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*