Чудотворното растение – Алое Вера

Алоето има над 200 разновидности и Алое Вера е едно от тях.То е едно от най-полезните и прочути растения.Лечебните му свойства са уникални и са популярни по цял свят.Те могат да се приложат при изключително много здравни проблеми. Алое Вера се смята за кралицата на лечебните билки с над 100 лечебни съставки. Лично Клеопатра и Нефертити за ползвали това растение като средство за разкрасяване и лекарство. Това растение се е използвало в билколечението още и в началото на 1ви век от Новата ера.

През вековете хората са го наричали по разнообразни начини: „Растение чудо“, „Мълчаливия лечител“, „Лек от природата“, „Растение на безсмъртието“. Буквалният превод от латински е „истинско алое“.Алоето прилича много на кактус на външен вид, но то всъщност принадлежи към семейство „Лилии”.

То има противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични свойства.В себе си съдържа повече от 20 минерали, 18 аминокиселини и 12 витамина.Всичките му полезни свойства се намират в листата му.Те поддържат цялото растение живо и дори да го откъснето от почвата, то може да живее няколко месеца благодарение на листата си .

За какво е препоръчително да се използва Алое Вера?

Външно е много е добре да използваме Алое Вера за изгаряния, кожни раздразнения, екземи и инфекции. Добавено към козметика за кожа има омекотяващо и регенериращо действие, а също така забавя симптомите на стареене и е успешен лек срещу акне.Често се използва за шампоани, маски за коса и е особено подходящо за къдражи коси.
Вътрешното приемане на Алое Вера понижава нивата на холестерола и триглицеридите.

Учените съобщават също за значително понижаване на нивата на холестерола. Когато се приема вътрешно, Алое гелът нормализира вискозитета на кръвта и спомага за ребалансиране на кръвоносния поток чрез понижаването на холестерола и триглицеридите.

 

Ако обелите кората на алоето, ще видите, че под нея има гелообразна консистенция, която бързо се втечнява. Тя може да се смеси със сок или мляко и да се изпие в натурален вид, но ако не сте от хората, които си падат по подобни неща, може да си набавите алое от търговската мрежа под всевъзможно форми – таблетки, капсули, чай, дори разнообразни напитки с плодови вкусове.

Основно подсилва имунната система, поради богатия си състав от минерали, витамини и аминокиселини. Заедно с това е полезен за храносмилателната система и за бъбреците.

Автор: izdrave

Споделете в
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*