Лечебните свойства на отварата от лук

Сокът от лук се получава от пресни луковици. Съдържа витамини, минерални калиеви, фосфорни, железни и някои други соли.

Зеленият лук съдържа кверцетин – антиоксидант, който се бори с много сериозни заболявания. Той е богат и на калий, който предпазва от сърдечно-съдови болест, както и на витамин С, провитамин А, белтъчини, етерични масла и витамини от групата В и РР

Притежава множество прочистващи свойства заради фитонцидните вещества, които съдържа.

Сокът се използва като противогрипно, отхрачващо, пикочогонно, разслабващо, противохемороидно и заздравяващо раните средство. Сам по себе си лукът, особено сокът му, спомага за запазване на зъбите от кариес, повишава апетита и подпомага храносмилането.

Тази витаминозна бомба се препоръчва при хрема, главоболие, болезнени хемороиди и дори цистит.

Необходимо е да се приема по 1 с.л. или 1 ч.л. сок със същото количество сок от лимон, може да се добави и мед. Сокът от зелените пера на лука е не по-малко полезен, но лютивината им е по-слаба.

lipoin-728x90-1-new3

Автор: Mariela

Споделете в

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*