Лека или обилна закуска: кое е по-добре?

Закуската с високо съдържание на въглехидрати (хляб, сирене и мляко) може да ви помогне да вземате правилните решения през целия ден, твърдят специалистите. Те са установили, че хората, които предпочитат лека закуска, са склонни да приемат нерентабилни финансови оферти.

Изследователите съобщават, че нашата решителност и правилният избор често зависят от . . . количеството въгкехидрати и протеини на закуска.
Учените са провели експеримент, в който са взели участие 87 студенти-геймъри на онлайн- версията на Ultimatum Game. Според правилата на играта е необходимо да се приеме или отхвърли очевидно неизгодното финансово предложение на противника.
Оказало се, че 53℅ от играчите, които ядат закуска с висок прием на въглехидрати, отхвърлят неизгодните предложения, а 1/4 от студентите, които предпочитат закуска с малко въглехидрати, губят.
Трябва да се отбележи, че в проучването са участвали само мъже, защото има разлика в метаболизма на половете, които биха могли да повлияят на резултатите.

Факти за млякото

Мюсли с мляко, палачинки -това са едни от най-популярните закуски. Струва ли си да се придържате към традициите? В крайна сметка, диетолозите все повече говорят за опасностите от млякото.
За тези, които обичат да пият кафето си с мляко, за по-добро усвояване на калция от организма, има добри новини – кафето в умерени количества не пречи на усвояването на калция.
Не вярвайте и на широко разпространения мит, че млякото  губи всички свои полезни свойства в процеса на преработка.
Умерената консумация на алкохол и кофеин (в умерени граници) не повлиява абсорбцията на калций. Но ситематичната (ежедневна) и прекомерна консумация на кафе (повече от 4-5 чаши еспресо), както и тютюнопушенето, се отразяват на калциевия баланс в организма.

За унищожаване на микроорганизмите в млякото, се използва топлинна преработка, която осигурява безопасен продукт и за увеличаване срока на годност, при минимална промяна на цвят, вкус и стойност. Най-ефективният метод за модерно преработване е ултра-пастьоризацията, при която млякото се преработва термично при температура 137°С в продължение на 4 секунди, охлажда се и се пакетира в асептични условия.

>>> Вижте още как можем да отслабнем без диети  <<<

Опции за лека закуска

За всички, които обичат млякото, предлагаме възможности за лека закуска, включително рецепти за млечни шейкове с които можете да се освежите не само сутрин, но и вечер.
Овесена каша с високо съдържание на протеини
Можете да смъкнете излишните килограми бързо и лесно без усилия и напълно безвредно с помощта на натуралните капсули за отслабване Lipoin.

Състав за 2 порции

• 1, 3/4 чаши нискомаслено мляко
• 1 чаша овесена каша
• 1 чаена лъжичка кафява захар
• 1/8 чаена лъжичка канела
• 1/4 чаша ягоди (нарязани на парчета)
• 1/4 чаша сушени череши
• 3 супени лъжици нарязани печени бадеми
• 1/2 банан
Смесват се млякото, овесената каша, кафявата захар и канелата в тенджера и се загряват при умерена температура, като се разбърква, за да се избегне кипенето. Готовата каша се разделя на две и се гарнира с ягоди, череши, бадеми и банан.
Омлет

Състав за 4 порции

• 1/2 чаша нарязано пилешко месо
• 1/4 чаша лук, нарязан на кубчета
• 1/4 чаша сладък пипер, нарязан на кубчета
• 1/4 чаша сладки картофи, нарязани на кубчета
• 4 яйца
• 1/2 чаша пресен спанак
• 2 супени лъжици нискомаслено мляко
• сол и черен пипер
• 1/2 чаша боровинки
• 250 мл мляко
Сложете месото, лука, чушката и сладкия картоф в тиган на средна температура. Покрийте и гответе като разбърквате често докато зеленчуците омекнат. В малка купа разбийте яйцата с млякото, докато се получи гладка смес. Когато зеленчуците омекнат, прехвърлете ги в чиния. Върнете тигана на огъня, изсипете яйчената смес и разбърквайте една минута до готовност. Добавете спанака, пилешкото и зеленчуците, и поръсете с черен пипер и сол. Сервира се с боровинки и чаша мляко.

Млечни шейкове

Млечен шейк с малини
• Малини – 300 гр
• Сметана – 100 гр
• Овесени ядки – 50 гр
• 2,5℅ мляко – 600 мл
Бананов млечен шейк

В пасатора:

• Банани – 2 бр.
• Какао – 2 супени лъжици
• Ванилия – една щипка
• 2,5℅ мляко – 600 мл.
Плодов микс
В пасатора:
• Боровинки – 200 гр
• Банан – 2 броя
• 2,5℅ мляко – 600 мл.
Ягодово мляко
В пасатора:
• Ягоди – 200 гр
• Банан – 2 броя
• 2,5℅ мляко – 600 мл.
lipoin-728x90-1-new3

Автор: Mariela

Споделете в
468 ad

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*