Най-вредните 8 закуски, за които трябва да забравим

Малките закуски между основните хранения позволяват да заситим глада си, което е много удобно, особено в работно време. Научете за 8-те най-вредни закуски, които е най-добре да се забравят.
1. Колбаси
В днешните колбаси е много трудно да се намери истинско месо. Като цяло, тези продукти съдържат животински мазнини соя и вредни хранителни добавки, като например натриев нитрит, които допринасят за развитието на по качествени заболявания.
2. Зърнени закуски
Това е абсолютно безполезна храна, тъй като зърнените закуски практически не съдържат полезни съставки. Сухите закуски се получават чрез екструдиране – превръщане на захар и брашно в една маса, от която се правят люспи.
3. Сушени плодове от магазина
Преди да пристигнат в магазина, сушените плодове се преработват с киселини и алкали, след което се накисват в захарен сироп. Ако сте любители на сушените плодове, по-добре е да си ги приготвите сами.
4. Крекери и картофен чипс
Крекерите и чипса традиционно се консумират с бира. Като правило, тези продукти се приготвят с евтино растително масло и съдържат голям брой ароматизатори и консерванти.
5. Мюсли
Митът за мюслито отдавна е развенчан. Като правило, при производството на мюсли се използват преработени суровини, състоящи се предимно от прости въглехидрати. В допълнение, към мюслито често се добавят захаросани плодове, съдържащи много вредни хранителни добавки.
6. Опаковани сокове
Соковете в опаковки се приготвят от плодов концентрат, който се разрежда с много захар и лимонена киселина. В допълнение, тези сокове съдържат аромати и консерванти.
7. Понички и дълбоко пържени продукти
Когато се пържат в масло, поничките поемат голямо количество вредни мазнини, което увеличава риска от атеросклероза и сърдечни заболявания. Една поничка съдържа средно 300 ккал! Редовното им консумиране много бързо ще повлияе на вашата фигура.
8. Крема сирене
Трябва да се има предвид, че всички преработени сирена се приготвят от отпадъци от сирене, които не подлежат на продажба. По време на топлинната обработка, сиренето губи почти всички свои полезни качества, превръщайки се в твърда мазнина.

Автор: Mariela

Споделете в
468 ad


Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*