Рак на дебелото черво. Симптоми и лечение

Ранните симптоми на рак не са видими в една трета от пациентите с рак на дебелото черво. Въпреки това, симптомите на това състояние са лесни за разбиране и се откриват, ако сте информирани за някои детайли от симптомите, свързани с рак на дебелото черво.

ь

Симптомите на рак на дебелото черво:

Когато един тумор, рак или друго заболяване на този тип ви изненада, вътре във вас, се инсталира чувството на страх.

Химиотерапията е очевидно добро лечение на тези заболявания, но преди всичко трябва да знаете какъв тип рак е хванал тялото ви. Ако можете да разберете за признаци и симптоми на рак в дебелото черво, можете да лекувате болестта, когато тя е в начална фаза и можете да се излекувате от това състояние.

Но реалността е, че пациентите и лекарите могат да открият болестта, чак когато тя достига по-напреднал стадий и се развие много. От съществено значение е, заедно с лекар да се изяснят симптомите и признаците, и как тялото изглежда, когато има рак на дебелото черво. В зависимост от вида на рак, лекарите ще предоставят данни за вида на химиотерапия, която ви е необходима.

Кървенето е най-често срещаният симптом при мъжете, така и жените. Това е в резултат на възпаление, причинено от тумор по време на прехода на седалката.

Местните признаци на рак на дебелото черво включват:

– проблеми и Запек;

– Диария;

– Отклонения и болки в стомаха;

– Наличието на кръв и бледо червено или тъмно червено потно около ануса;

– Болка в дупето.

Ако някой от тези симптоми се задържи за повече от две седмици, трябва да посетите лекар, за да се опита химиотерапия или всяко друго лечение, в зависимост от диагнозата на лекаря.

Системните симптоми на рак на дебелото черво:

– Принудително отслабване без диета

– Намален апетит;

– Признаци на умора или необяснима умора;

– Гадене или повръщане;

– Анемия

– Пожълтяване на кожата и лигавиците;

Що се отнася до рак на дебелото черво симптоми, лекарите могат да намират лесно. Трябва да се намерят обаче причините, които са задействали ракът, и тогава лекарят ще препоръча подходящо лечение.

Химиотерапия и други лечения се считат за най-добрата мярка за лечение на рак. Преди предписване на лечение, лекарят ще проучи медицинската история на пациента.

Автор: izdrave

Споделете в
468 ad


1 коментар

 1. Здравейте!
  От известно време имам странна боцкаща болка ниско в лявата част на стомаха около вътрешната част на таза отиваща към слабините.
  Имам болка и в задната лява лумбална област.
  Постоянно ми изтръпва левият крак от петата,прасеца до ръката и врата.
  Хемоглобина ми е 114.
  Моля за съвет към какъв специалист да се насоча!Може ли това да са симптоми на рак на дебелото черво?
  Много благодаря предварително!

  Отговор

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*